interEnergo Logo - Link to homepage

Celovito letno poročilo 2021

V preteklem letu smo stremeli k razvoju strategije treh osnovnih dejavnosti, ki sledijo trajnostnemu razvoju. Ob tem kot ključno podporo pri udejanjanju naše strategije vidimo naše zaposlene, vzporedno pa vzpodbujamo digitalizacijo in implementiramo sodobna orodja za avtomatizacijo procesov.

Poudarki leta 2021

Kapital

67,9

mio EUR

 

Čisti poslovni izid

2,9

mio EUR

 

EBIT

6,8

mio EUR

 

EBITDA

8,0

mio EUR

 

Pomembnejši mejniki 2021

  • Začetek trgovanja z emisijskimi kuponi na borzi ICE Endex (Nizozemska).
  • Pričetek gradnje ene največjih sončnih elektrarn v Sloveniji v Anhovem.
  • Prevzem 60-odstotnega deleža družbe Vjetroelektrane Čardakov, d. o. o. (Bosna in Hercegovina) in 51-odstotnega deleža PVE Perun, d. o. o. (Severna Makedonija).

Fleksibilnost in odzivanje na nenehne spremembe

Leto 2021 je bilo še eno dinamično leto zaradi nenehnih izzivov povezanih z epidemijo in kasnejšo gospodarsko ekspanzijo. Uspešno smo se prilagodili zunanjim in notranjim neravnovesjem in leto zaključili uspešno.

Nadaljevali smo s povečanjem portfelja solarnih in vetrnih projektov. Z vlaganji v široko paleto različnih tehnologij smo razvijali nove projekte znotraj stebra energetskih storitev kjer trenutno vodimo več kot 30 projektov v regiji. Z algoritemskim pristopom in vzpostavitvijo trgovanja znotraj dneva smo v oddelku trgovanja tehnološko napredovali ter v letu 2021 podvojili prihodke od prodaje električne energi

Z jasno strategijo naprej

V zadnjem kvartalu 2021 smo veliko pozornosti namenili spremembi in prilagoditvi strategije delovanja za naslednje petletno obdobje. Naša zavezanost oskrbi z energijo na učinkovit in dolgoročno vzdržen način ostaja nespremenjena, le povečali bomo obseg in intenzivnost delovanja.

Celovito letno poročilo 2021

Celovito letno poročilo 2021 preberite tukaj.